Raskaus ja synnytys

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Odottajan hoitopolku

Toive raskaudesta

Lue lisää hedelmällisyydestä Naistalon sivuilta: https://www.terveyskyla.fi/naistalo/lisääntymisterveys/hedelmällisyys

Lue lisää lapsettomuudesta: Lapsettomuuden hoito Eksotessa 


Raskaustesti näyttää plussaa
​Ota yhteyttä äitiysneuvolaan heti raskauden alussa raskaustestin näyttäessä positiivista. ​​​Varaa aika äitiysneuvolaan ​ajanvaraus- ja palvelunumerosta 05 352 8502 ma–pe klo 8–15. Jos olet epävarma raskauden jatkamisesta, ole myös yhteydessä neuvolaan. ​Lue lisää neuvolapalveluista​.

Jos toivot raskaudenkeskeytystä, lue lisää naistentautien poliklinikan​ sivulta.

Sikiöseulonnat
Sikiöseulonnoilla seulotaan yleisimpiä kromosomipoikkeavuuksia ja rakenteellisia kehityshäiriöitä. Niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Halutessasi saat lähetteen sikiöseulontaan Etelä-Karjalan keskussairaalaan äitiysneuvolasta. Varaa aika sikiöseulontaan ma–pe klo 13–14.30 numerosta 05 352 5681. Lue lisää seulonnoista​.


Lähete äitiyspoliklinikalle

Neuvolan terveydenhoitaja tai lääkäri voi lähettää odottajan äitiyspoliklinikalle Etelä-Karjalan keskussairaalaan, mikäli:

  • odottajan perussairaus edellyttää seurantaa sairaalassa
  • raskaudessa ilmenee jotain poikkeavaa​

Saat vastaanottoajan ja ohjeet kutsukirjeellä. Tarvittaessa kätilö ottaa sinuun yhteyttä.


Käynti äitiyspoliklinikalla

Tullessasi vastaanotolle ilmoittaudu ensin Etelä-Karjalan keskussairaalan pääaulan (A-siipi) automaatilla. Seuraa opasteita G-siiven 3. kerrokseen, jossa äitiyspoliklinikka sijaitsee. ​​Äitiyspoliklinikalla tapaat kätilön ja lääkärin.​ Lue lisää äitiyspoliklinikan toiminnasta​.

​​

​​​Neuvolaseuranta

​​Sisältöä tuotetaan parhaillaan. Lue lisää neuvolapalveluista.


Raskausajan päivystys​

Kiireettömissä raskausajan ongelmissa ota arkipäivisiensin yhteyttä neuvolaan.​ Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ota yhteyttä synnytysosastolle G1 puh. 05 352 5262.​
Olenko päivystyspotilas?


Synnytys

Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosasto sijaitsee G-siiven 1. kerroksessa. 

Synnytys voi käynnistyä supistuksilla tai lapsivedenmenolla. Supistusten tihenemistä ja voimistumista voi yleensä odottaa rauhassa kotona. Mikäli lapsivesi menee, soita synnytysosastolle puh. 05 352 5262 (24/7). Lue lisää synnytyksestä.​


Synnytyksen jälkeen sairaalassa

​Synnytyksen jälkeen siirryt vauvan kanssa Synnytys ja naistentautien osastolle C1. Joissakin tilanteissa vauva tarvitsee erityishoitoa lastenosastolla. Tällöin äidillä on mahdollisuus yöpyä lähellä vauvaansa ja näin osallistua pienokaisensa hoitoon. Lue lisää hoidosta synnytyksen jälkeen​.


Vauvan kanssa kotiin​

Tavanomainen hoitoaika sairaalassa synnytyksen jälkeen on 1–4 vrk. Ennen kotiutumista lastenlääkäri tarkastaa vauvan. Kun olet kotiutunut, ota yhteyttä neuvolaan.


Tukea imetykseen​

Saat tukea imetykseen neuvolasta ja tarvittaesssa sairaalan imetyspoliklinikalta​. 


​​​Jälkitarkastus ja neuvolaseuranta
​​Sisältöä tuotetaan parhaillaan. Lue lisää neuvolapalveluista​​​.


 Share