Synnytys ja naistentautien osasto C1

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Synnytys- ja naisentautien päivystykseen tuleva: SOITA AINA ENSIN!


Tiedote:

Kansallisesti vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi vierailuja rajoitetaan synnytys- ja naistentautien osastolla. 

Vierailuohje 15.6.2020 alkaen:
Terveet tukihenkilöt pääsevät tästä päivästä alkaen osallistumaan äitiyspoliklinikkakäynteihin, synnytyksiin sekä lapsivuodeaikaan.
Myös perhehuoneet ovat käytössä normaalin käytännön mukaisesti.

Jos äiti ja lapsi ovat sijoitettuna useamman hengen huoneeseen, tukihenkilö voi vierailla sairaalassa hieman rajoitetusti. Tällöin vierailuaika on klo 9-21 ja tukihenkilön on käytettävä sairaalasta saatavaa kirurgista suu-nenäsuojusta, joka tulee pukea ennen huoneeseen menemistä. 

Synnytyssairaalaan saapuvien synnyttäjien ja tukihenkilöiden tulee välttää turhaa liikkumista sairaalan sisällä ja noudatettava sairaalan antamia hygieniaohjeita. 

Vierailuajat lapsivuodeosastolla ovat ennallaan (puoliso/tukihenkilö sekä perheen muut lapset klo 9-21), mutta Eksote toivoo, että ensisijaisesti suosittaisiin etäyhteyksiä hyväkuntoisten potilaiden kohdalla sekä tapaamisia ulkona (vauvaa ei saa viedä ulos). Turvavälit tulee huomioida potilashuoneessa sekä hyvä käsihygienia. Vierailijat käyttävät kirurgisia suu-nenäsuojaimia potilashuoneeseen mennessään.​

Tukihenkilöt voivat osallistua myös sektiosynnytyksiin normaalin käytännön mukaisesti.​

Synnytysvalmennukset jatkuvat tiistaina 2.6.2020. Keskiviikkoisin tapahtuvat uudelleensynnyttäjien tutustumiskierrokset on​ toistaiseksi peruttu.​

______________________________________________________________________

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Synnytys ja naistentautien osastolla C1 hoidetaan raskaana olevia ja juuri synnyttäneitä äitejä vauvoineen, perheitä sekä naistentautien potilaita. ​​

Linkki synnytys ja naistentautien osasto C1 yhteystietoihin​​​​​​​​​​​

Katso tästä linkistä Tervetuloa synnytysvuodeosastolle -video​​ 


Hoito synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen äiti ja vauva siirtyvät osastollemme C1. Meillä vauvat ovat vierihoidoss​a. Se tarkoittaa sitä, että vauvat saavat olla äitinsä luona ympäri vuorokauden. Osastolla on 1–2 hengen huoneita, joista suurimmassa osassa on huonekohtaiset wc- ja suihkutilat. Perhehuoneessa isäkin voi yöpyä ja osallistua aktiivisesti vauvan hoitoon.

Osastolla teet omahoitajasi kanssa hoitosuunnitelman, jossa mielipiteesi ja toiveesi hoidosta otetaan huomioon. Kätilöt ja lastenhoitajat ohjaavat perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan. Tavoitteenamme on mahdollistaa hyvä alku imetykselle​ synnytyssairaalassa ja tukea imetyksen jatkumista. Kehitämme osastojemme hoitokäytäntöjä perhelähtöisempään suuntaan VVM-koulutusmallin (Vanhemmat Vahvasti Mukaan) mukaisesti havainnoimalla vauvoja erilaisissa hoitotilanteissa. 

Tavanomainen hoitoaika sairaalassa synnytyksen jälkeen on 1–4 vrk. Ennen kotiutumista lastenlääkäri tarkastaa vauvan. Lyhytjälkihoitoisen synnytyksen jälkeen vauvaa käytetään tarkastuksessa osastollamme. Vanhempien luvalla vastasyntyneestä otetaan ennen kotiutumista verikoe synnynnäisten aineenvaihduntasairauksien seulontaa varten. 

Jos vauva tarvitsee erityistarkkailua lastenosastolla G4, äidillä on myös mahdollisuus yöpyä lähellä vauvaansa ja näin osallistua pienokaisensa hoitoon. 

Lääkärimme toimii lääketieteellisen hoidon asiantuntijana. Koko henkilökuntamme on tukenasi sairaalassaoloaikana. Tavoitteenamme on antaa sinulle ja vauvallesi turvallista ja yksilöllistä hoitoa, ja kaikissa hoitotoimissa tähtäämme sinun ja lapsesi hyvinvointiin.
​​

Naistentautipotilaiden hoito​

Päivitämme parhaillaan…

Hoidamme elämän​​kaarensa eri vaiheessa olevia naisia, joilla on gynekologisia vaivoja. 

Osastollamme sinulla on omahoitaja, jonka kanssa voit keskustella hoitoosi liittyvistä asioista. Teet yhdessä omahoitajasi kanssa hoitosuunnitelman, jossa mielipiteesi ja toiveesi otetaan huomioon. Gynekologimme huolehtivat hoitosi lääketieteellisestä puolesta. 


Share