Painonhallintaryhmät

​​​​

​Painonhallintaryhmät ovat tarkoitettu 18 - 70-vuotiaalle (Käypä hoito -suositus), jonka painoindeksi (BMI) on 30 tai yli. Ryhmät sopivat elämäntapamuutokseen motivoituneille henkilöille, joilla ei ole akuuttia päihdeongelmaa tai ryhmään osallistumista haittaavaa mielenterveysongelmaa tai muuta voimavaroja kuluttavaa elämäntilannetta​.

Ryhmissä saat vertaistukea, löydät tapoja tehdä pieniä pysyviä muutoksia ruoka- ja liikkumistottumuksiin, opit tietoisuustaitoja ja kehonhallintaa. Tavoitteena on pysyvä painonpudotus ja hyvinvointia elämään.

​Painonhallintaryhmän ohjelma pohjautuu Sydänliiton ja Diabetesliiton Pieni päätös päivässä -malliin.Painohallintaryhmät 2021


​Ryhmät alkavat tammikuussa (vk 2) 2021. Lappeenrannassa järjestetään kaksi ryhmää (BMI 30–40 tiistaisin ja miesryhmä BMI yli 40 keskiviikkoisin) ja Imatralla yksi ryhmä (BMI 30–40 torstaisin).

Ryhmä kestää tammikuusta toukokuuhun ja edellyttää lähes viikoittaista osallistumista. Tapaamiskertoja on kahdeksan ja ne kestävät kaksi tuntia kerrallaan klo 16.30 alkaen. Ohjelmaan sisältyy kolme omalla ajalla katsottavaa videoluentoa sekä mahdollisuus osallistua painonhallintaa tukeville ruoanvalmistuskursseille.

Ryhmään haetaan 1.10.–30.11.2020 täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa bit.ly/paihal20​. Jos käytössäsi ei ole sähköpostia, voit tulostaa hakulomakkeen ja toimittaa sen osoitteeseen Ravitsemusterapia, Armilankatu 33, 53100 Lappeenranta. Ryhmiin osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja hakemusten perusteella.

​Ryhmät toteutetaan koronatilanteen salliessa.Terveyskirjaston painoindeksilaskuri


​Lisätietoa

Share