Magneettitutkimukset

​​ 

​Missä tehdään?​

Magneettitutkimuksia teemme kesk​ussairaalan röntgenosastolla. Tutkimuksia tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Suuren kysynnän vuoksi osa tutkimuksista tehdään Suomen Terveystalon magneetissa, joka sijaitsee kauppakeskus Iso-Kristiinassa.

​Miten tehdään?

Magneettitutkimus on kivuton, eikä siinä käytetä röntgensäteilyä. Tutkimus kestää 30 - 60 minuuttia. Kuvauslaite on molemmista päistä avoin, lyhyt tunneli, jossa sinun tulee olla liikkumatta koko tutkimuksen ajan. Kuvauslaitteen voimakkaan äänen vuoksi sinulle annetaan kuulosuojaimet, joiden kautta sinun on mahdollista kuunnella radiota tutkimuksen ajan. Hoitajat näkevät sinut koko ajan ja käytössäsi on soittokello, jolla saat tarvittaessa yhteyden hoitajiin.

​​Miten valmistautua?

Ennen tutkimukseen tuloa sinun on täytettävä esitietolomake, jonka tarkoituksena on varmistaa, ettei tutkimukselle ole esteitä. Esitietolomakkeen saat kutsukirjeen mukana tai voit täyttää sen sähköisesti kirjautumalla Oma Hyvis-palveluun osoitteessa www.hyvis.fi.

Jos sinulla on ahtaanpaikan kammo tai paikallaan olo on vaikeaa kipujen vuoksi, voit sopia tarvittavasta lääkityksestä etukäteen sinua hoitavan lääkärin kanssa. Tarvittaesaa voit ottaa saattajan mukaan kuvaushuoneeseen.​​​

Voit täyttää esitietolomakkeen sähköisesti (tarvitset kirjautumiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen) Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa  tai tulostamalla kaavakkeen ​Magneetin esitietolomake.pdf

Potilasohjeet

Magneettitutkimuksen yleisohje HUS.pdf

Nivelen magneettitutkimus (artrografia) HUS.pdf

Magneettitutkimus anestesiassa HUS.pdf

Vastasyntyneen (alle 6 kk) magneettitutkimus HUS.pdf

Ohutsuolen magneettitutkimus HUS.pdf

Ylävatsan magneettitutkim​us HUS.pdf

Gynekologinen magneettitutkimus HUS.pdf

Eturauhasen ja peräsuolen magneettitutkimus HUS.pdf

Rintojen magneettitutkimus HUS.pdf

Questions for patients attending for magnetic resonance imaging ​Magneetin esitietolomake ENG.pdf

Magneetin esitietolomake venäjäksiВОПРОСЫ ДЛЯ ПРИХОДЯЩЕГО НА МАГНИТНО-РЕЗОНАНСНУЮ ТОМОГРАФИЮ.pdf Share