Hoitosuunnitelma


Terveys- ja hyvinvointiasemat


Potilaat, joilla on pitkäaikaissairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairaus, diabetes, astma, tuki- ja liikuntaelinsairaus, useita sairauksia tai muuten runsasta palveluiden tarvetta, hyötyvät monipuolisesta hoidon ja omahoidon suunnittelusta.

Olet omahoitosi paras asiantuntija – terveydenhuollon ammattilaiset ovat tukenasi:

  1. ​Voit varata hoitosuunnitelma-ajan terveys- tai hyvinvointiasemaltasi. Linkki asemien yhteystietoihin 
  2. Valmistautuminen vastaanotolle: Omahoitolomake auttaa sinua valmistautumisessa. Täytä lomake kotona valmiiksi ennen vastaanotolle tuloa (ks. sivun alaosa) tai hae tulostettu lomake terveys- tai hyvinvointiasemaltasi.
  3. Kartoituskäynti hoitajan luona: Omahoitolomakkeen pohjalta kanssasi arvioidaan nykytilasi ja omahoiton tuen tarpeesi.
  4. Hoitosuunnitelma: Suunnittelette yhdessä hoitosi tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi.
  5. Omahoito: Tiedät mitä teet itse, mitä tukea​ saat terveydenhuollon ammattilaisilta ja milloin arvioitte tilannettasi uudelleen.

Hoitosuunnitelmaan kirjataan potilaan hoitoa koskevat linjaukset, hoidon järjestäminen sekä seuranta. Hoitosuunnitelman laatimisesta ja sen asianmukaisuudesta vastaa viime kädessä potilasta hoitava lääkäri, mutta hoitosuunnitelman laatiminen aloitetaan aina hoitajan vastaanotolla yhdessä potilaan kanssa. ​Tarpeen mukaan hyödynnetään myös muita Eksoten ammattilaisia.
Lue lisää Valviran sivulta: "Potilasta palveleva hoitosuunnitelma tehdään yhteystyössä"​ ​​​

Omahoitolomake 


Kun olet varannut ajan hoitajalle hoitosuunnitelman laatimista varten, täytä ensin itsenäisesti omahoitolomake. Lomakkeen avulla voit pohtia sairautesi hoitoa ja millaista tukea toivoisit terveydenhuollosta.

Ota vastaanotolle mukaan lomakkeen lisäksi reseptit käyttämistäsi lääkkeistä tai lääkelista sekä muistiinpanot tekemästäsi omaseurannasta (esim. verenpaine- tai verensokerimittaustulokset).

Tulostettava omahoitolomake hoitosuunnitelmaa varten​.pdf
Share