Rokotukset

​​Koronavirusrokotukset

Katso lisätietoja koronasivuilta >>

​​​​​​​​Kaus​i-influenssarokotuks​et 2021

(sivu päivitetty 30.12.2021)
 
Rokotamme ajanvarauksella
Sähköisen ajanvaraus avattu Eksoten asiointipalvelun kautta 25.10.2021 Linkki: Eksoten asiointipalvelu. Puhelinajanvaraus 05 352 7260 arkisin klo 7.00 - 17.00.

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja ovat
  • 6 kuukauden – alle 7 vuoden ikäiset lapset
  • Raskaana olevat
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
 
Muihin lähipiirirokotuksiin ei käytetä ilmaista kansallisen rokotusohjelman influenssarokotteita. Tässä tapauksessa influenssarokotteen voi ostaa esimerkiksi reseptillä apteekista tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.
 

Neuvolan influenssarokotukset​

Eksoten neuvoloissa annetaan influenssarokotuksia vain neuvolan asiakkaille neuvolakäyntien yhteydessä. Neuvolan asiakkaat voivat käydä myös rokotettavana seuraavan ohjeen mukaan.

Jos vanhempi ei saa varattua lapselle aikaa sähköisesti tai puhelimitse, voi rokotukseen tulla ilman lapselle varattua aikaa.

  • Erillistä rokotuskäyntiä varten voit varata neuvolaan ajan numerosta 05 352 8502.

Neuvolan asiakas – ota neuvolakortti mukaan! 

​​​Influenssarokotteen ottamisen yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan​

​Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokotteen asiakas maksaa itse. Voit hankkia pneumokokkirokotteen tilaamalla rokotereseptin sähköisesti Eksoten asiointipalvelussa​ (Aloita asiointi - Tilaukset - Rokotereseptipyyntö)​.


Lue pneumokokkirokotteista THL:n sivuilta​.​


​​Punkkirokot​​ukset


​Puutiaisaivokuumetta esiintyy eri puolilla Suomea, mutta riskialueet ovat usein hyvin rajattuja. Lappeenrannan Sammonlahdessa esiintyy pienellä rajatulla alueella poikkeavan runsaasti puutiaisaivokuumetta.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rajatulla alueella Sammonlahdessa. 

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saavat täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan. Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:
Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

 
Rokote annetaan kolmena pistoksena. Tehosteet annetaan yhden ja 6–13 kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotereseptin voit saada terveys- ja hyvinvointiasemaltasi soittamalla. Varaathan ajan rokotukseen. Huomioithan, että rokote tulee olla mukana rokotusajalle saapuessa. 

 
Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.​

 
Lisätietoja THL sivuilta:

 
Punkeilta suojautumisesta on tehty erillinen tiedote:

​​​​​​​​​​​​​​​​
Muut rokotukset


​Maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin saat työterveyshuollosta tai terveysasemalta. Kouluikäiset lapset rokotetaan kouluterveydenhuollossa.

 

 

Matkailijoiden rokotukset

 
Rokotustarve on hyvä selvittää ajoissa ennen matkaa. Rokotussuosituksista on koottu tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuille.
 
Matkailijan rokotukset ovat pääsääntöisesti maksullisia. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi.

 

LISÄTIETOA ROKOTUKSISTA

Rokotustieto tarjoaa kansalaisille luotettavaa tietoa rokotteista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivusto on toteutettu osana  Luotettavaa tietoa rokotteista- kehittämisprojektia

https://www.rokotustieto.fi/


 Share