Rokotukset

​Koronavirusrokotukset

Katso lisätietoja koronasivuilta >>

​​​​​​​​Kaus​i-influenssarokotuks​et 2020

Influenssarokotus viikot olivat tänä vuonna 46-48.

 
Uusia influenssarokotusaikoja ei voida tällä hetkellä antaa. Lue tiedote​ Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusongelmia Eksoten alueella.​

 
Rokotamme jo ajanvaranneet,​ maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut rokotteiden riittävyyden mukaan. ​Voit tarvittaessa perua ​varaamasi rokotusajan Eksoten asiointipalvelussa​ tai soittamalla omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi​.

 
Myös apteekeista Vaxigrip Tetra -kausi-influenssarokote on myyty loppuun monin paikoin. ​Suurin osa riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä on ehtinyt saada rokotteen.


​Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutettuja ovat

  • 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset
  • raskaana olevat
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ​​vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.


 

Neuvolan asiakkaiden rokotukset

​Neuvolan asiakkaat – ota neuvolakortti mukaan! 

Eksoten neuvoloissa annetaan influenssarokotuksia vain neuvolan asiakkaille neuvolakäyntien yhteydessä.


​​​Influenssarokotteen ottamisen yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan​

​Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume. Pneumokokkirokotteen asiakas maksaa itse. Voit hankkia pneumokokkirokotteen tilaamalla rokotereseptin sähköisesti Eksoten asiointipalvelussa​ (Aloita asiointi - Tilaukset - Rokotereseptipyyntö)​.


Lue pneumokokkirokotteista THL:n sivuilta​.​


​​Punkkirokot​​ukset


​Puutiaisaivokuumetta esiintyy eri puolilla Suomea, mutta riskialueet ovat usein hyvin rajattuja. Lappeenrannan Sammonlahdessa esiintyy pienellä rajatulla alueella poikkeavan runsaasti puutiaisaivokuumetta.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rajatulla alueella Sammonlahdessa. 

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saavat täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan. Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:
Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

 
Rokote annetaan kolmena pistoksena. Tehosteet annetaan yhden ja 6–13 kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotereseptin voit saada terveys- ja hyvinvointiasemaltasi soittamalla. Varaathan ajan rokotukseen. Huomioithan, että rokote tulee olla mukana rokotusajalle saapuessa. 

 
Henkilöille, jotka asuvat alueen ulkopuolella, mutta viettävät paljon aikaa ranta-alueella, suositellaan puutiaisaivotulehdusrokotetta omalla kustannuksella.​

 
Lisätietoja THL sivuilta:

 
Punkeilta suojautumisesta on tehty erillinen tiedote:

​​​​​​​​​​​​​​​​
Muut rokotukset


​Maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin saat työterveyshuollosta tai terveysasemalta. Kouluikäiset lapset rokotetaan kouluterveydenhuollossa.

 

 

Matkailijoiden rokotukset

 
Rokotustarve on hyvä selvittää ajoissa ennen matkaa. Rokotussuosituksista on koottu tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuille.
 
Matkailijan rokotukset ovat pääsääntöisesti maksullisia. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi.Share