Palliatiivinen yksikkö

​​​​​
​​Palliatiivisen hoidon osasto ja poliklinikka

 
Osasto 4 on palliatiivisen hoidon osasto, jossa on 12 potilaspaikkaa. Osasto toimii kotisaattohoidon taustaosastona. Osaston lääketieteellisestä toiminnasta vastaa palliatiivisen erityispätevyyden omaava osastonlääkäri.
 
Hoidamme osastolla palliatiivisen ja saattohoitovaiheen potilaita moniammatillisen työryhmän avulla. Tiimiimme kuuluu lääkärin ja hoitohenkilökunnan lisäksi fysioterapeutti, toimintaterapeutti, sairaalapastori ja sosiaalityöntekijä. Saimaan syöpäyhdistyksen tukihenkilöt ovat myös potilaiden ja omaisten tukena tarpeen mukaan.
 
Osaston yhteydessä toimii palliatiivinen poliklinikka. Se toimii sekä vastaanotto-  että konsultaatiopoliklinikkana. Sen tehtävänä on tukea potilasta ja läheistä sekä turvata potilaan selviytyminen kodissa tai hoitopaikassa.

 
 

Osaston ja poliklinikan toiminta-ajatus

 
Toiminta-ajatuksenamme on turvata palliatiivisessa ja saattohoidossa olevien potilaiden hyvä oireenmukainen hoito ja elämän laatu. Tarjoamme yksilöllisiin tarpeisiin perustuvaa turvallista ja ammattitaitoista hoitoa, joka pohjautuu lämpimiin hoitotyön arvoihin. Tämän toteutamme hyvässä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa.
 
​Hoidossa korostamme ihmisen huomioonottamista, yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta, turvallisuutta, vastuullisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä kuntouttavaa työotetta.
 

 

Tiedonanto ja vierailut

 
Voit ensisijaisesti kysyä läheisesi asioista hoitohenkilökunnalta. Järjestämme aina mahdollisuuden keskustella lääkärin kanssa.​​​
 
Läheisillä on käytössä huone, jossa voi levähtää ja halutessaan keittää kahvia tai teetä. Läheiset ovat tervetulleita osastollemme.


Share