Vaativa kuntoutus K7

​​​​​​​​Saapuminen


Osastomme sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siivessä 7. kerroksessa.

 

Kuntoutus ja palvelut


Osasto K7 on 34-paikkainen vaativan kuntoutuksen osasto. Uusimmalla kuntoutusteknologialla varustetut valoisat tilat ovat ajanmukaiset ja monipuoliset. 
Osastolla työskentelee kaksi vaativaan kuntoutukseen erikoistunutta moniammatillista tiimiä.
 
Vaativaa somaattista kuntoutusta on aivoverenkiertohäiriöiden, aivovammojen, lonkkamurtumien ja amputaatioiden jälkeinen kuntoutus, monivammakuntoutus sekä kuntoutus, jossa tarvitaan useita terapiamuotoja, kuten fysio- ja toimintaterapiaa sekä vähintään arkikuntoutusta hoitohenkilökunnan avustamana tai puheterapiaa tai neuropsykologista kuntoutusta.

Tavoitteena on palauttaa ja lisätä kuntoutujien toimintakykyä, tukea itsenäistä selviytymistä ja edistää hyvinvointia. Kannustamme omatoimisuuteen sekä valmennamme ja tuemme kuntoutujia palaamaan toimintakykyisinä omaan elinympäristöön. Kuntoutusjakson tavoitteena on kotiutuminen omaan kotiin.
 

Kuntoutusteknologia


Uusinta kuntoutusteknologiaa osastolla edustaa robotisoitu yläraajan kuntoutuslaite Tyro Motion Diego. Laite mahdollistaa laadukkaan painokevennetyn yläraajojen kuntoutuksen. Osastolla on myös Lokomat-kävelyrobotti. Tähän kuntoutujan tehokkaaseen ja laadukkaaseen fyysiseen harjoitteluun yhdistyy kognitiivinen harjoittelu. Toiminnalliset liikkeet ja aistien stimulointi ovat tärkeitä asioita neurologisten kuntoutujien kuntoutuksessa muun muassa aivoverenkiertohäiriöiden, selkäydinvamman ja traumaattisen aivovamman jälkeen. Kävelyrobottia ja Diegoa käytetään osastokuntoutujien lisäksi myös polikliinisilla kuntoutujilla.

 

Omaisuus ja puhelin


Osastolla vastaat itse omista tavaroistasi. Jokaisella kuntoutujalla on mahdollisuus lukollisen kaapin käyttöön. Suosittelemme oman matkapuhelimen käyttöä osastolla. 

 

Vierailut


Osastollamme ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Käytäthän osastolle tullessasi ja poistuessasi käsien desinfiointiin​ tarkoitettua käsihuuhdetta. Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita vieraillessasi osastolla. Osastollemme ei voi tuoda kukkia.

 

Palaute


 
Kehitämme toimintaamme muun muassa asiakas- ja omaispalautteiden avulla. Anna palautetta netissä


Share