Palvelukoti Taipale

​​​​​​​​​​​​​​

Tapahtumat 2021

HUOMIO OMAISET JA YSTÄVÄT!

  • Vie​railulle tullaan vain terveenä ja oireettomana 
  • Vierailijan tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja käyttää vierailun yhteydessä kirurgista suu-nenäsuojusta.  ​
  • Vierailusta toivotaan sovittavan etukäteen asumisyksikön henkilökunnan kanssa. Henkilökunta ohjeistaa ja auttaa vierailuun liittyvissä asioissa. 
  • Vierailu toivotaan tapahtuvan asiakkaan omissa tiloissa. Emme tässä vaiheessa suosittele yhteistiloissa oleskelua.


SPR:n YSTÄVÄT ulkoiluttavat asukkaitamme joka tiistai klo 13:30–14 välillä. 

Palvelukodissamme vierailevat säännöllisesti joka kuukauden toinen perjantai KAVERIKOIRAT klo 15.00 alkaen päiväsalissa ja myös asukkaiden luona omissa huoneissa. (Peruttu toistaiseksi)

 

Taipaleen seurakunta pitää HARTAUSHETKI kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 päiväsalissa (Peruttu toistaiseksi): Viikko 42

Ma 18.10. Viriketuokio.

Ti 19.10. SPR ulkoilee klo 13:30.

Ke 20.10. Minnan askartelutuokio.

To 21.10. Musiikkituokio.

Pe 22.10. Kotimainen elokuva klo 13:15.

La 23.10. Keilausta.

Su 24.10. Jumalanpalvelus klo 10:00.


Viikko 43

Ma 25.10. Jumppatuokio.

Ti 26.10. SPR ulkoilee klo 13:30.

Ke 27.10. Minnan askartelutuokio.

To 28.10. Väritystuokio.

Pe 29.10. Kotimainen elokuva klo 13:15.

La 30.10. Kauneudenhoitoa.

Su 31.10. Jumalanpalvelus klo 10:00.


Viikko 44

Ma 1.11. Jumppatuokio.

Ti 2.11. SPR ulkoilee klo 13:30.

Ke 3.11. Minnan askartelutuokio.

To 4.11.Bingo

Pe 5.11. Kotimainen elokuva klo 13:15.

La 6.11. Pyhäinpäivä

Sytytetään kynttilät muistokivelle klo 13:00

Muistelutuokio.

Su 7.11. Jumalanpalvelus klo 10:00.


​​

 


Toiminta


Kannustamme, aktivoimme, ohjaamme ja avustamme asukasta arjen toiminnoissa omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä mahdollistaa aktiivinen arki, johon kuuluu ulkoilu- ja harrastetoimintaa.

Palvelukodissa asukkaat käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto tapahtuu palvelukodin omassa pesulassa. Vuode- ja liinavaatteet palvelukoti hankkii Etelä-Karjan pesulasta.

Lääkäri käy kerran viikossa. Lääkkeet toimittaa Lauritsalan apteekki, jonka kanssa asukas solmii asiakassopimuksen. Apteekki huolehtii lääkkeiden kuljetuksesta. Tarvittavat laboratorionäytteet käy ottamassa Taipalsaaren hyvinvointiaseman laboratoriohoitaja.

​Palvelukodissa ulkoillaan sään salliessa päivittäin sekä järjestetään muuta toimintaa esim. lehdenlukua, pelejä ja jutustelua. Annetaan aikaa vanhukselle. Omaisena ja läheisenä olette tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kaikkeen järjestettyyn toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, autamme mielellämme.  

Talo toimii yhdessä kerroksessa. Palveluasumisen asukkaille on 15 asuntoa, joista kaksi on kooltaan suurempia ja siten soveltuvat esimerkiksi pariskuntien käyttöön. Tehostetun palveluasumisen asukkaille on 15 yhden hengen asuntoa, joista kaksi on kohdennettu lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen. Asukashuoneissa on hoitosängyt ja patjat, muutoin asukas voi kalustaa omilla tavaroilla.

Palvelukodissa o​n yhteinen ruokailutila ja yhteisiä oleskelu- ja kokoontumistiloja asukkaiden käyttöön. Palvelukodissa on myös sauna.

Asukkailla on käytössä hoitajakutsurannekkeet.

Asiakasmaksut määräytyvät Eksoten hallituksen päätöksen mukaisesti. ​Lisätietoa asiakasmaksuista ja muista asukkaan taloudellisten asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista saat tarvittaessa vanhustenhuollon ohjaajalta.

Henkilökunta ja vastuuhoitajat

Palvelukodin tehostetun palveluasumisen asukassiivessä työskentelee henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asukassiivessä henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, mutta yöaikaan palveluasukkaat saavat tarvittaessa apua  tehostetun palveluasumisen yöhoitajalta. Henkilökuntaan kuuluu lähi- ja sairaanhoitajia. Saimaan tukipalvelut Oy tuottaa palvelukotimme ruoka- ja siivouspalvelut.

Palvelukodissamme jokaisella asukkaalla on nimettynä vastuuhoitaja, joka vastaa asukkaan kuntoutumis-  hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta, sen toteuttamisesta ja toteutumisen seurannasta. Omaisten on hyvä sopia keskuudestaan yksi asukkaan asioita hoitava henkilö (asianhoitaja). Henkilökunnan kanssa on hyvä sopia myös asukkaan postin käsittelystä.​Share