Palvelukoti Taipale

​​​​​​​​​​​​​​

Tapahtumat 2021

HUOMIO OMAISET JA YSTÄVÄT!

Omaisten/läheisten on mahdollista tavata Palvelukoti Taipaleella asuvaa asukasta ulkona tai sisällä asukkaan omassa huoneessa. Tapahtuvista tapaamisista tulee mieluusti sopia etukäteen henkilökunnan kanssa. Tapaamisessa tulee ehdottomasti noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Vierailija ei saa tulla Eksoten asumisyksiköihin sairaana tai jos epäilee altistuneensa koronavirukselle.
  • Vierailusta tulee aina sopia etukäteen asumisyksikön henkilökunnan kanssa.
  • Vierailujen aikana tulee noudattaa turvavälejä.
  • Vierailulle voi saapua vain 1-3 vierailijaa kerrallaan.
  • Suositellaan mahdollisimman lyhytkestoisia vierailuja.
  • Liikkuminen sisätiloissa tulee tapahtua suorinta tietä asukkaan asuntoon ja sieltä pois. Muualla yksikössä liikkuminen ei ole sallittua. 
  • Vierailijan tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja käyttää vierailun yhteydessä kirurgista suu-nenäsuojusta.  ​

Emme suosittele asumisyksikköjen ulkopuolelle tapahtuvia vierailuja, mutta välttämättömissä tilanteissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvaväliohjeita. Saattamisesta ja järjestelyistä sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa. ​​

                                                 VIERAILE VAIN TERVEENÄ.​​


SPR:n YSTÄVÄT ulkoiluttavat asukkaitamme joka tiistai klo 13:30–14 välillä. 

Palvelukodissamme vierailevat säännöllisesti joka kuukauden toinen perjantai KAVERIKOIRAT klo 15.00 alkaen päiväsalissa ja myös asukkaiden luona omissa huoneissa. (Peruttu toistaiseksi)

 

Taipaleen seurakunta pitää HARTAUSHETKI kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 päiväsalissa: 


HARTAUSHETKI ULKONA ma 9.8. klo 12:30.

Viikko 30

Ma 26.7. Musiikkituokio

Ti 27.7. SPR ulkoilee.

Ke 28.7.Väritystuokio.

To 29.7. Jumppatuokio.

Pe 30.7. Lehtikatsaus.

La 31.7. Kynsien huoltoa.

Su 1.8. Jumalanpalvelus klo 10:00.Viikko 31

Ma 2.8. Kotimainen elokuva.

Ti 3.8. SPR ulkoilee.

Ke 4.8.Minnan askartelutuokio.

To 5.8. Muistipelien peluuta.

Pe 6.8. Musiikkituokio.

La 7.8. Bingo.

Su 8.8. Jumalanpalvelus klo 10:00.
Viikko 32

Ma 9.8. Hartaus ulkona klo 12:30.

Ti 10.8. SPR ulkoilee.

Ke 11.8.Minnan askartelutuokio.

To 12.8. Päiväkahvit lounaalla.

Pe 13.8. Kotimainen elokuva.

La 14.8. Jumppatuokio.

Su 15.8. Jumalanpalvelus klo 10:00.

 


Toiminta


Kannustamme, aktivoimme, ohjaamme ja avustamme asukasta arjen toiminnoissa omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä mahdollistaa aktiivinen arki, johon kuuluu ulkoilu- ja harrastetoimintaa.

Palvelukodissa asukkaat käyttävät omia vaatteitaan, joiden huolto tapahtuu palvelukodin omassa pesulassa. Vuode- ja liinavaatteet palvelukoti hankkii Etelä-Karjan pesulasta.

Lääkäri käy kerran viikossa. Lääkkeet toimittaa Lauritsalan apteekki, jonka kanssa asukas solmii asiakassopimuksen. Apteekki huolehtii lääkkeiden kuljetuksesta. Tarvittavat laboratorionäytteet käy ottamassa Taipalsaaren hyvinvointiaseman laboratoriohoitaja.

​Palvelukodissa ulkoillaan sään salliessa päivittäin sekä järjestetään muuta toimintaa esim. lehdenlukua, pelejä ja jutustelua. Annetaan aikaa vanhukselle. Omaisena ja läheisenä olette tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kaikkeen järjestettyyn toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, autamme mielellämme.  

Talo toimii yhdessä kerroksessa. Palveluasumisen asukkaille on 15 asuntoa, joista kaksi on kooltaan suurempia ja siten soveltuvat esimerkiksi pariskuntien käyttöön. Tehostetun palveluasumisen asukkaille on 15 yhden hengen asuntoa, joista kaksi on kohdennettu lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen. Asukashuoneissa on hoitosängyt ja patjat, muutoin asukas voi kalustaa omilla tavaroilla.

Palvelukodissa o​n yhteinen ruokailutila ja yhteisiä oleskelu- ja kokoontumistiloja asukkaiden käyttöön. Palvelukodissa on myös sauna.

Asukkailla on käytössä hoitajakutsurannekkeet.

Asiakasmaksut määräytyvät Eksoten hallituksen päätöksen mukaisesti. ​Lisätietoa asiakasmaksuista ja muista asukkaan taloudellisten asioiden hoitamiseen liittyvistä asioista saat tarvittaessa vanhustenhuollon ohjaajalta.

Henkilökunta ja vastuuhoitajat

Palvelukodin tehostetun palveluasumisen asukassiivessä työskentelee henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asukassiivessä henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, mutta yöaikaan palveluasukkaat saavat tarvittaessa apua  tehostetun palveluasumisen yöhoitajalta. Henkilökuntaan kuuluu lähi- ja sairaanhoitajia. Saimaan tukipalvelut Oy tuottaa palvelukotimme ruoka- ja siivouspalvelut.

Palvelukodissamme jokaisella asukkaalla on nimettynä vastuuhoitaja, joka vastaa asukkaan kuntoutumis-  hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisesta, sen toteuttamisesta ja toteutumisen seurannasta. Omaisten on hyvä sopia keskuudestaan yksi asukkaan asioita hoitava henkilö (asianhoitaja). Henkilökunnan kanssa on hyvä sopia myös asukkaan postin käsittelystä.​Share