Pysäköinti ja liikenneyhteydet

​​​​​​

Etelä-Karjalan keskussairaalan päärakennus sijaitsee Lappeenrannassa osoitteessa Valto Käkelän katu 1. Matkaa Lappeenrannan keskustaan on noin 1,5 kilometriä. Sairaalassa asioiville on varattu pysäköintitilaa sekä piha-alueilla että pysäköintitalossa. Keskussairaalaan on helppo tulla myös bussilla ja taksilla. Polkupyörätelineet löytyvät kaikkien sisäänkäyntien tuntumasta.


​Saattoliikenne K-siipeen


S
airaalan värikkään uudisosan, K-siiven, saattoliikennetielle autoilijat ja pyöräilijät ohjataan Kahilanniementieltä. K-siiven sisäänkäyntiin ja päivystykseen (ovi 10) opastetaan liikennemerkillä päivystys + k-siiven saattoliikenne

Päivystyspotilaiden lyhytaikainen, maksuton pysäköintimahdollisuus (30 min, kiekkopaikat) on saattoliikennetien loppupäässä pysäköintitalon seinustalla.

Ambulanssiliikenteelle tarkoitettu tie on merkitty erikseen. Ambulanssitie on kielletty muilta ajoneuvoilta.​

Pidempiaikaista pysäköintiä varten Etelä-Karjalan keskussairaalalla on tilaa sekä pysäköintitalossa että sairaalan piha-alueilla. Uuteen K-siipeen pääsee pysäköintitalon 4. kerroksesta. Kantasairaalan pääaulasta (A-aula) on opastettu kulku K-siipeen. 
 

Pysäköintitalo 

 
Sairaalan vieressä on pysäköintitalo lyhyt- ja pitkäaikaista pysäköintiä varten. Pysäköintitaloon ajetaan Kahilanniementieltä (Kahilanniementie 6). Pysäköintitalon 6. kerroksesta johtaa katettu kulkuyhteys kantasairaalaan. K-siipeen pääsee pysäköintitalon 4. kerroksesta. Talossa on hissi. Kaikki paikat pysäköintitalossa ja sen piha-alueilla ovat maksullisia. 

Pysäköintitalon maksut kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina


 • ​Kuusi ensimmäistä tuntia​ 2 euroa / tunti
 • Vuorokausimaksu 1. vrk 12 euroa / vrk
 • Seuraava​t vuorokaudet 6 euroa / vrk
 

Pysäköinnin maksaminen pysäköintitalossa

 
Pysäköintitalon sisäänajoväylällä on puomit. Puomilaitteesta saat pysäköintilipukkeen nappia painamalla. Puomi avautuu, jotta pääset ajamaan sisään. Kun poistut autosta, ota lipuke mukaasi. Pysäköinti maksetaan pois lähtiessä. Maksuautomaatit (2 kpl) sijaitsevat pysäköintitalon sairaalan puoleisessa porraskäytävässä kerroksissa 4 ja 6, eli kulkuyhteyksien varrella. Kun palaat pysäköintitaloon sairaalassa asioinnin jälkeen, muista maksaa pysäköinti pysäköintitalon porraskäytävässä olevaan automaattiin. Maksuvälineinä käy käteinen ja sirukortti. Ohjeet maksamiseen löytyvät automaatin vierestä ja tästä:
 
 1. Laita pysäköintilipuke automaattikassaan.
 2. Maksa automaatin ilmoittama pysäköintimaksu joko kolikoilla, seteleillä tai sirukortilla.
 3. Maksettuasi sinulla on 15 minuuttia aikaa poistua pysäköintitalosta.
 4. Aja puomilaitteelle ja laita maksettu pysäköintilipuke puomilaitteeseen. Puomi avautuu ja voit ajaa ulos pysäköintitalost​a.
 5. Mahdollisista automaattien ongelmista ja vioista pitää ilmoittaa Williparkille. Puhelinnumero on automaatin kyljessä.​
Pysäköintitalossa on mahdollista pysäköidä myös Moovy-sovelluksella, ajoneuvon rekisteritunnistukseen perustuen ilman lipuketta ja kassalla käyntiä.​

​​Pysäköinti keskussairaalan piha-alueilla

 
​Pysäköidessäsi huomioithan, että keskussairaalalla on sekä maksullisia että luvanvaraisia pysäköintialueita. Eri alueet on osoitettu liikennemerkein. Käytäthän aina liikennemerkkien mukaisesti joko pysäköintimaksua tai P-lupaa. Pysäköintimaksuja varten alueella on useita maksuautomaatteja. Sunnuntaisin pysäköiminen on maksutonta keskussairaalan ulkoparkkipaikoilla.

Pysäköintikiekollisia paikkoja ei piha-alueilla ole lainkaan. Sairaalan naapurustossa olevien taloyhtiöiden (Valto Käkelän katu 4, 6 ja 10) piha-alueille saavat pysäköidä vain talojen asukkaat. 

Piha-alueen pysäköintimaksut


 • ma–la klo 7–20: 2 euroa / tunti
 • su maksuton pysäköinti
 • Mahdollisista maksuautomaattien ongelmista ja vioista pitää ilmoittaa Williparkille. Puhelinnumero on automaatin kyljessä.

​Alueen maksuautomaatit toimivat kolikoilla. Pysäköinnin voi maksaa myös mobiilisovelluksilla EasyPark, ParkMan, Moovy ja eParking. Ainoastaan keskussairaalan päärakennuksen edessä olevaan automaattiin käy maksukortti. Invapaikat sairaalan piha-alueella ovat maksuttomia.​​

Liikenneyhteydet

 
Kauko- ja paikallisliikenteen linja-autopysäkit sijaitsevat Imatrantiellä, noin sadan metrin päässä sairaalasta.
 
Taksin tilausnumero on 0200 60 400. Taksitolppa on Valto Käkelän kadun alkupäässä.
 
Lappeenrannan Matkakeskuksesta (rautatiease​ma ja Matkahuolto) matkaa sairaalaan on noin 2,5 kilometriä. Lentokentältä matkaa on noin neljä kilometriä.
 
Share