Nuori lääkäripariskunta Kyyranta valitsi Lappeenrannan järvimaisemat – ja eteläkarjalaiset ihmiset

Tommi ja Anni Kyyranta opiskelivat lääkäreiksi Kuopiossa. Tommi valmistui lisensiaatiksi keväällä 2019, Anni elokuussa 2020. Syyskuussa 2020 Tommi ja Anni tulivat lääkäreiksi Sammonlahden hyvinvointiasemalle. Terveyskeskuspalveluiden lisäksi Tommilla on koulusektori ja kotisairaanhoito, Annilla äitiysneuvola ja ​lastenneuvolasektorit. Tommi on saanut erikoistumisoikeuden keskussairaalalle korva-, nenä- ja kurkkutauteihin, jota aloittaa syksyllä 2021. Molemmilla on kokemusta Etelä-Karjalan keskussairaalasta kandiajoilta. ​

Hyvät kokemukset seniorituesta ja oma​n työn hallinnasta vakuuttivat nuoret lääkärit ja he päättivät jäädä Eksoteen töihin. Lisäksi Tommi ja Anni kokevat, että Eksoten työyhteisöihin sairaalalla ja terveyskeskukseen on ollut helppoa tulla – myös nuorten lääkäreiden kehitysajatuksia kuunnellaan. Tommi ja Anni ovat kokeilleet monipuolisesti eri erikoisaloja, joita laajan päivystyksen sairaala tarjoaa. 

Tommi ja Anni Kyyranta Sammonlahden hyvinvointiasemalla

Kandiajan hyvät kokemukset Etelä-Karjalan keskussairaalasta vakuuttivat jäämään 


Anni: Olin kandiaikana sairaalalla naistentaudeilla ja päivystysosastolla, ja tein päivystysvuoroja myös sisätaudeilla. Sairaalaan työrytmiin oli tosi helppo päästä mukaan ja minut otettiin siellä tosi hyvin vastaan. Saimme sairaalalta niin hyviä kokemuksia, että ajatus tänne jäämiseen vahvistui. 

Tommi: Täällä pidetään nuorista lääkäreistä huolta, se tuli heti ensimmäisenä kandikesänä sairaalalla ilmi. Kaikki se, mitä itse toivoin työilmapiiriltä, seniorituelta, työkuormalta ja muilta asioilta, kaikki pitkälti toteutui. 

Eksotessa on hyvä työskennellä nuorena lääkärinä; hyvä seniorituki ja työnhallinta mahdollistaa erikoisalojen kokeilemisen eikä työasioita tarvitse vapaa-ajalla miettiä


Tommi: Työ on järjestetty siten, että vapaa-aikaa on. Viihdymme työssämme, mutta meille perhe ja vapaa-aika on elämässä se ykkösprioriteetti. Eksotessa on onnistunut hyvin se, että työ jää työpaikalle. Työ on mahdollista tehdä hyvin ja siten, ettei se kuormita vapaa-aikaa. Hyvä seniorituki ja hyvä työnhallinta mahdollistaa sen, että on helppoa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Esimerkiksi kotisairaanhoito on minulle ennestään tuntematon alue, mutta minulla on hyvin aikaa siihen tutustua ja perehtyä, koska työnhallinta on kunnossa ja seniorituki hyvää. 

Anni: Yksi parhaita terkkapalveluita, joissa voi olla töissä! Täällä pystyy vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja päiviin tosi joustavasti. Vastavalmistuneilla on löysemmät vastaanottoajat, jotta työnhallinta säilyy ja paperityöt tulee työaikana hoidettua. Olen alusta alkaen pystynyt helposti tuomaan esille kehitysehdotuksia terveysasemamme viikkopalavereissa, ja niihin myös tartutaan tomerasti. Laajan päivystyksen sairaalassa voi halutessaan tehdä myös päivystysvuoroja ─ korvaukset ovat vähintäänkin kelvolliset ja työmäärä päivystyksessä inhimillinen. Lisäksi sairaalassa on aina erikoisalojen lääkäreitä paikalla, joilta voi aina kysyä. Täällä ei tarvitse jäädä asioiden kanssa yksin, vaan hyvin pystyy kysymään ja jakamaan huolenaiheita kollegoiden kanssa. Se auttaa siihen, ettei työasioita tarvitse vapaa-ajalla murehtia.

Lyhyt työmatka ei vie arvokasta vapaa-aikaa ja järven rannalla on mukava asua 


Tommi: Saamme asua järven rannalla ihan Lappeenrannan keskustan vieressä, kaikki on lähellä. Työmatkaan ei mene arvokasta vapaa-aikaa. Luonto on vieressä ─ pääsemme lähes kotipihasta uimaan ja talvella hiihtämään. Täällä on tekemistä ja palveluita, mutta kaikki on kompaktisti lähellä. 

Tommi ja Anni ovat Nuori lääkäri-paikallisyhdistyksessä aktiivisia toimijoita. Eksoten omalla rantasaunalla on järjestetty koulutuksia ja myös monia hauskoja saunailtoja.    

Anni: Meille tää on ollut ihan paras paikka olla – toivotaan tietysti, että saadaan kaikki hyvät tyypit tänne työkavereiksi! 



Share